Handmade in Belgium

Op dinsdagavond 13 januari 2015 reikten de Dilbeekse Unie van Ondernemers, burgemeester Willy Segers en schepen voor economie Frank Dobbeleer van Dilbeek het Handmade In Belgium-label uit aan Cassecroute. Deze onderneming uit Schepdaal is de eerste onderneming in Dilbeek die het exclusieve label ontvangt.

Cassecroute Handmade in Belgium Picknicktafels

Ronald Mattelé begon in 2009 aan zijn eigen label, CASSECROUTE. Cassecroute staat voor een eenvoudige maaltijd, brood wijn kaas.

De link tussen deze producten is natuurlijk de picknicktafel… Het oog voor design en de robuuste, handgemaakte structuur maken dat de Cassecroute collectie op goed vijf jaar tijd een klassieker is geworden in het meubel landschap. Je vindt her en der tafels in België maar ook in het buitenland, zoals de Verenigde Staten en vele Europese landen.

Het paradepaardje van Cassecroute is de chalet Albert Premier in Chamonix – Frankrijk waar er vorige lente maar liefst 11 cassecroute tafels werden geleverd. In eigen land kan je Cassecroute terugvinden in de publieke parken van Brussel, waar zo een 50 tafels staan en in de provincie West-Vlaanderen die de Cassecroute tafels gebruikt voor al zijn publieke ruimtes.

De tafels van Cassecroute zijn beresterk, staan bekend voor hun design, zijn 100% hand made in België en worden ter plekke bij de particulier gemonteerd. Je kan dit staaltje Belgisch vakwerk bestellen vanaf stuks van 1,8 meter tot 14 meter lang!

Cassecroute Handmade in Belgium Picknicktafels

Waarom een label?

Omdat het vandaag de dag voor consumenten niet duidelijk is wat het verschil is tussen een industrieel product en een handgemaakt ambachtelijk product, creëerde UNIZO het label ‘Handmade In Belgium’ (HIB) en handmadeinbelgium.com. Hiermee worden ambachtelijke ondernemers zichtbaar.

All News