Nieuws

Picnic in the Shadow. Aluminium design picknicktafel met een dak

Definitief prototype, enkel gebruikt voor een fotoshoot.

Ophaalprijs.

 

SOLID 300cm. Houten design picknicktafel met massieve eiken balken.

Definitief prototype, enkel gebruikt voor een fotoshoot.

Ophaalprijs.

Beer Table 240cm. Houten picknicktafel met witte onderstellen

Tweedehands picknicktafel in iroko hout. Witte onderstellen.

Gebruikt op beurzen.

Ophaalprijs.

Beer Table 240cm. Houten picknicktafel met witte onderstellen

Handmade in Belgium

Op dinsdagavond 13 januari 2015 reikten de Dilbeekse Unie van Ondernemers, burgemeester Willy Segers en schepen voor economie Frank Dobbeleer van Dilbeek het Handmade In Belgium-label uit aan Cassecroute. Deze onderneming uit Schepdaal is de eerste onderneming in Dilbeek die het exclusieve label ontvangt.

Cassecroute Handmade in Belgium Picknicktafels

Ronald Mattelé begon in 2009 aan zijn eigen label, CASSECROUTE. Cassecroute staat voor een eenvoudige maaltijd, brood wijn kaas.

De link tussen deze producten is natuurlijk de picknicktafel… Het oog voor design en de robuuste, handgemaakte structuur maken dat de Cassecroute collectie op goed vijf jaar tijd een klassieker is geworden in het meubel landschap. Je vindt her en der tafels in België maar ook in het buitenland, zoals de Verenigde Staten en vele Europese landen.

Het paradepaardje van Cassecroute is de chalet Albert Premier in Chamonix – Frankrijk waar er vorige lente maar liefst 11 cassecroute tafels werden geleverd. In eigen land kan je Cassecroute terugvinden in de publieke parken van Brussel, waar zo een 50 tafels staan en in de provincie West-Vlaanderen die de Cassecroute tafels gebruikt voor al zijn publieke ruimtes.

De tafels van Cassecroute zijn beresterk, staan bekend voor hun design, zijn 100% hand made in België en worden ter plekke bij de particulier gemonteerd. Je kan dit staaltje Belgisch vakwerk bestellen vanaf stuks van 1,8 meter tot 14 meter lang!

Cassecroute Handmade in Belgium Picknicktafels

Waarom een label?

Omdat het vandaag de dag voor consumenten niet duidelijk is wat het verschil is tussen een industrieel product en een handgemaakt ambachtelijk product, creëerde UNIZO het label ‘Handmade In Belgium’ (HIB) en handmadeinbelgium.com. Hiermee worden ambachtelijke ondernemers zichtbaar.

Cassecroute Picnic Tables at Refuge Albert 1, Chamonix

Mountain refuge Albert 1er is a remarkable place near the ‘Du Tour’ glacier in the French Alps. Situated at the Mont Blanc Massif near Chamonix, at 2700m above sea level, the chalet sits on a mountain slope without access roads, and is loved by hikers and mountaineers.

Three helicopter rides took 11 Cassecroute Picnic Tables to this recently modernised mountain refuge. It’s the first mountain refuge inaugurated by late king Albert I in 1935.

De picknicktafels van Cassecroute op RingTV

RingTV kwam voor het programma Viva Wonen op bezoek bij Ronald Mattelé…

Ronald is ontwerper van de zeer succesvolle en mooie tuinmeubelen en picknicktafels ‘Cassecroute’. Zijn woning is gelegen in het landelijke Sint-Gertrudis-Pede (Dilbeek). In tegenstelling tot de strakke lijnen van zijn collectie tuinmeubelen, koos hij samen met zijn gezin voor een landelijke en nogal eclectische stijl waar iedereen zijn eigen plekje vindt.

Carré, vierkante, witte gelakte picknicktafel in iroko

Nieuwe picknicktafel, wit gelakt op iroko hout.

Enkel voor binnen gebruik!

Ophaalprijs.

Carré, vierkante, witte gelakte picknicktafel in iroko

Win een cassecroute picknicktafel van 180cm!

Screen Shot 2012-06-26 at 14.04.17

Speel mee aan de wedstrijd van De Standaard en win een cassecroute picknicktafel van 180cm (ter waarde van €3.422) in een kleur naar keuze! Men zegge het voort!

Cassecroute gaat voor aluminium

cassecroute picknicktafel aluminium design 6 meter wit grijs

De ganse picknicktafel collectie is vanaf 2012 verkrijgbaar in gecoat aluminium.

De balken zijn gemaakt uit 95% gerecycleerde aluminium en dit maakt de cassecroute collectie 100% cradle to cradle (wieg tot wieg). De balken worden nadien gecoat in de vier basis kleuren die Wim Segers en Ronald Mattelé geselecteerd hebben.

De levensduur van de cassecroute collectie blijft 3 à 4 generaties en is nadien 100% herbruikbaar.

De onderstellen worden nog altijd uit gemetalliseerd staal gemaakt en nadien gepoeder coat in verschillende kleuren.

Ontdek er alles over!

20 Essentials

Picknicktafels bij 20 Essentials, Knokke

20essentials is een pop-up concept store in Knokke met een selectie van zorgvuldig gekozen producten met net dat beetje extra of die ‘special twist’. De producten zijn verschillend in concept, vorm, materiaal en functionaliteit and zijn een poging om aan 20 van onze basisbehoeften, zoals zitten, slapen en transport, te voldoen.

Van Cassecroute stonden er afgelopen zomer onder andere Field Kitchen en de Cassecroute Picknicktafel.

De Standaard op bezoek bij Cassecroute

Picknicktafels zijn Ronalds dada. Met zijn bedrijf Cassecroute is hij gespecialiseerd in alle maten picknicktafels. Veel klanten komen in Schepdaal langs om te bestellen of op te halen. De tuin, waar twee van zijn ontwerpen staan, is het perfecte visitekaartje voor Cassecroute.

Niet alleen is er de gezellige schuur, waar nu de toog prijkt uit het vroegere café, ook buiten is het pret verzekerd. Twee ruime petanquebanen, een riante tuin met idyllisch uitzicht over glooiende weilanden, een barbecue met semi-professioneel kookvuur en een bijzondere picknicktafel waar een boom door groeit.

Lees meer op De Standaard

Picknick aan tafel gebracht in Hasseltse parkjes

Picknicktafels in Hasseltse Parken

Op twaalf plaatsen in Hasselt kun je een ‘Picknick de Luxe’ bestellen bij een horecazaak in de buurt. In totaal staan, verspreid over heel Hasselt, twintig picknickbanken van verschillende Belgische designers opgesteld. Iedereen mag daar gratis gebruik van maken, vooraf reserveren is niet nodig. En je bent niet verplicht om iets te bestellen, je mag er ook je eigen boterhammetjes opeten.

De picknickbanken die je in de stad tegenkomt, zijn van de hand van bekende Belgische ontwerpers als Arne Quinze, Bob Segers, Cassecroute, Dirk Wynants en Hasselaar Roel Vandebeek.

Lees verder op Het Belang van Limburg

cassecroute picknicktafels in de Brusselse parken

 

picknicktafel picnic table table de pique-nique mont des arts kunstberg brussels design bruxelles

Picnic op de Mont des Arts, Bruxelles

Sinds 1 juni staan er twintig picknicktafels van cassecroute in verschillende regionale Brusselse parken. In de parken van Laken en van Woluwe, het Pedepark in Anderlecht en het Jubelpark kan je uitproberen. Dit is een initiatief van het cabinet van minister Huytebroeck (Ecolo!) ter bevordering van samenleving en gezelligheid in de stad.

Brusselse Parken

Witte cassecroute picknicktafel bij Lunchcafé Het Vissershuis

Er staat een witte cassecroute picknicktafel van 360cm in iroko bij:

Lunchcafé Het Vissershuis
Meierij 178
9050 Ledeberg
+32 9 211 14 10

Cassecroute Table 6

cassecroute table wit

cassecroute op VT4

cassecroute-video-vlaanderen-vandaag

Interview met cassecroute op de woonbeurs Cocoon. Uitgezonden op VT4 in het programma ‘Vlaanderen vandaag’… vanaf 00:28 min.

Bekijk deze video